Malkų rūšys – šviežios, sausos, džiovintos
Malkos būna įvairių formų, priklausomai nuo to, kaip jos apdorojamos arba paruošiamos šildymui. Dažniausiai naudojamos sausos, džiovintos ir žalios (šviežios) malkos. Čia pateikiamas kiekvieno iš jų paaiškinimas:
Žalios malkos (šviežios): žalios malkos – tai malkos, kurios naudojamos iš karto nupjovus medį. Jose yra daug drėgmės, nes jos nespėjo išdžiūti. Žalios malkos paprastai lengvai atpažįstamos iš gaivios ir gintarinės spalvos ir yra sunkesnės už sausas ar džiovintas malkas. Šios malkos dega lėčiau, nes iš jų pirmiausia turi išgaruoti drėgmė, todėl jos ne visada tinka šildymui iš karto. Norint naudoti žalias malkas, jas paprastai reikia džiovinti laikant.
Sausos malkos: sausos malkos yra sėkmingai išdžiovintos ir paruoštos naudoti iš karto. Jos laikomos ir džiovinamos bent vieną sezoną, kad sumažėtų drėgmės kiekis. Sausos malkos yra efektyvi šildymo priemonė, nes jos lengviau dega ir išskiria daugiau šilumos. Paprastai jas lengva atpažinti iš spalvos (paprastai tamsesnės arba pilkesnės), ji atrodo šiek tiek išdžiuvusi arba išblukusi.
Džiovintos malkos: džiovintos malkos – malkos, specialiai išdžiovintos džiovykloje arba krosnyse. Šis procesas leidžia kontroliuoti ir sumažinti malkų drėgnumą. Džiovintos malkos yra labai sausos ir tinkamos naudoti šildymui. Jų šilumos gamyba ir naudojimas yra efektyvesnis nei sausos ir žalios medienos. Džiovintos malkos yra paruoštos naudoti iš karto ir gali būti naudojamos be papildomo džiovinimo ar paruošimo.
CANDOWE parduoda džiovintas malkas, todėl užtikrinama aukščiausia gaminių kokybė ir jas galima naudoti iš karto.